top of page

Porovnání firemních strategií

Konec roku je, mimo jiné, důvodem zastavit se a zamyslet se, zda děláme ve firmách vše efektivně. Co nás nejvíce limituje? Nedostatek kvalitních lidí?


Firmy se snaží nahradit kvalitní lidi nejrůznějšími IT systémy. Podle mě je to ale začátek spirály, která se roztáčí následujícím způsobem:


Firemní strategie č.1: Nepotřebujeme kvalitní lidi. Optimalizovali a automatizovali jsme naše firemní procesy natolik, že jednotlivé postupy zvládnou i cvičené opice, myšleno - brigádníci. Firma tak nemá lidi pro zaškolování na budoucí odpovědnější pozice, což je riziko pro udržitelnost businessu. Lidé s většími ambicemi se těmto firmám vyhýbají.


Firemní strategie č.2: Potřebujeme kvalitní lidi. Ve firemních procesech jsme ponechali dostatek prostoru a svobody, aby se u nás mohli realizovat a růst ambiciózní lidi. S těmito lidmi - vnitřní podnikatelé firmy - počítáme a vychováváme si je pro budoucí, odpovědnější pozice. Lidé s většími ambicemi tyto firmy vyhledávají.


Firemní strategie č.3: Potřebujeme kvalitní lidi. Na trhu práce ale nejsou. Kde je vzít? Začleňujeme do našich firemních procesů i naše klienty! Jak? Tvoříme komunity z řad našich spotřebitelů. Těm nejaktivnějším pak umožňujeme pracovat na našich interních projektech. Pokud projekty dopadnou dobře, tyto své klienty za jejich dobrou práci bohatě odměňujeme.


Ve společnosti Wuwej Community s.r.o. jdeme hlavně cestou firemní strategie č.3. Slovo „Wuwej“ znamená: „Konat co nejlépe v souladu s aktuálními možnostmi“. Nejdeme hlavou proti zdi. Vnímáme možnost zapojit do našich firemních aktivit naše klienty i naše fanoušky. Je to cesta, která vede k výsledkům i ke spokojenosti jak majitelů, tak i klientů společnosti.


Wuwej Community s.r.o.: nabízíme Vám své specialisty, kteří sestaví funkční komunitu Vašich klientů a fanoušku za Vás. Za Vás také budou naši „Online Community Architekti“ koordinovat práci členů komunity na Vašich firemních projektech.

Zaujal jsem Vás? Máte zájem o více informací? Pokud ano, napište mi na: "tomas.havrda@ica-centrum.eu"

Rád si s Vámi popovídám o možnostech této spolupráce.

Foto: Pravidelné setkání komunity: "Rodina svobodně-podnikajících lidí ICA". Tato komunita funguje velmi dobře již 9-tým rokem.

Informace o nás a o našich projektech naleznete na www.wuwej.com nebo na facebooku ve skupině: Wuwej Czech Republic

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page