top of page

Umění jezdit na drakovi. Dosažení vnitřního klidu ovládnutím svého podvědomí

Myšlenky se nám stále víří hlavou. Jak je ovládnout? Jak dosáhnout vnitřního klidu?


Hlas našich myšlenek, kdesi vzadu, v naší hlavě, patří drakovi. Drak stráží naše podvědomí. To on nám do našeho vědomí neustále přináší to, co považuje za správné. Pokud není naším přítelem, bude se snažit, abychom do jeho říše neviděli. Vychovejme si z draka loajálního spojence!


Jak? Rozhodně s ním nezkoušejte bojovat. Je silnější než Vy, zničil by Vás. Draka můžete zkrotit láskou. Dejte mu jméno. Dejte mu tvář.


Pokud chcete draka vychovat - pochopte - kdo a co všechno se Vám do výchovy plete? Kdo ho chválí? Vy nebo druzí lidé? Je třeba, abyste draka krmili Vy. Protože pokud Vašeho draka krmí cizí lidé, tak poslouchá je a ne Vás.


Čím draka krmit? Svými vizemi. Žitím svých hodnot. Dobře volenými slovy. Pozitivními myšlenkami. Rekapitulujte svůj každý den. Chvalte draka za vše, co udělal správně.


Většinou se nám myšlenky točí v kruhu. Drakovi se to líbí. Jak draka ochočit? Nejprve ho poznejte. Pochopte jeho myšlení. Pochopte jeho chování.


Zastavte své vnitřní monology. Nepouštějte se s drakem do diskuzí. S ním prohrajete. Vězte, že Váš drak je vždy připraven ke své oblíbené hře - trápit Vás tématy, které v danou chvíli nemůžete změnit. Plýtvá energií, kterou potřebujete pro dosahování Vašich cílů.


Až Váš drak pozná, že jste připravení a silní, podřídí se Vám. Bude Vám věrně sloužit. Odveze Vás na jakékoliv místo, které si dovedete představit. Ale pozor - na oplátku od Vás bude vyžadovat neustálou pozornost a bdělost!

Přeji Vám hodně vnitřního klidu :-)

Tomáš

Inspirováno knihou Bernharda Moestla: Jak naplno využít sílu své mysli.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page